BAMA Symposium 2021

9e BAMA Symposium – 31 maart 2021


Vorig jaar (2020) waren we genoodzaakt om het BaMa symposium te annuleren in verband met de coronapandemie. Gelukkig hadden we dit jaar de mogelijkheid tot een online alternatief op een mooi platform en konden we de 9e BaMa bijeenkomst organiseren.

De studenten konden deelnemen aan de plenaire sessies van de KNVM voorjaarsvergadering met gerenommeerde sprekers en virtueel rondkijken bij bedrijven en organisaties in sponsoren ruimte.

Na de opening van het BaMa-symposium door de voorzitter van de onderwijssectie (KNVM Onderwijs - Contact) van de KNVM presenteerden 10 enthousiaste studenten de resultaten van hun hun bachelor- en masterprojecten. De sprekers bestonden uit  studenten van  het geplande BaMa symposium van 2020 als nieuwe geselecteerde sprekers van 2021. Er werden poster-pitches getoond door de studenten die een poster over hun onderzoek hadden gemaakt. Het programma was zeer gevarieerd, de microbiologie kwam in de volle breedte aan bod. Tijdens de lunchbreak was er tijd om posters te bekijken en online met elkaar in gesprek te gaan. Na de pauze was ruimte gereserveerd voor een inspirerend verhaal van het iGEM team uit Groningen (Team:Groningen - 2020.igem.org).

Via Socrative kon iedereen stemmen op de poster van zijn/haar voorkeur. De posterprijs is in de wacht gesleept door Maurice Theunisz (Avans Hogeschool) die zijn onderzoek getiteld ’ Analysis of the microbiome in an aquaponics system using 16S MinION sequencing’ heeft verricht op het Fontys lectoraat Applied Natural Sciences (Eindhoven). Hij won met maar liefst 47% van de stemmen.

De 4-koppige jury van de onderwijs sectie KNVM had de taak om de winnaar aan te wijzen van het beste praatje. Alle presentaties waren van hoge kwaliteit. Connor Rossel (Universiteit Maastricht) is als winnaar uit de bus gekomen dankzij zijn heldere uitleg van zijn project over de invloed van de introductie van vast voedsel op de darmflora van baby’s.

Wij danken iedereen voor zijn/haar bijdrage aan het 9e BaMa symposium en feliciteren de winnaars van zowel de beste presentatie als poster.


Wij hopen volgend jaar weer een mooi live BaMa symposium op te zetten waarbij we elkaar weer kunnen ontmoeten in Papendal!


Connor_Rossel_winner_BaMa_2021.png
Eerste prijs voor de beste presentatie: Connor Rossel
Peter_ter_Horst_BaMa2021.png
Tweede prijs voor de beste presentatie: Peter ter Horst
Niek_Huijsmans_BaMa2021.png
Derde prijs voor de beste presentatie: Niek Huijsmans
iGem_rootpath_BaMa2021_2.png
De presentatie van het Groningse iGEM Team