Onderwijs

Lesmateriaal

Er is heel veel microbiologische informatie te vinden op het internet! Zoveel, dat je al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Zoek je bijvoorbeeld een video over malaria dan krijg je meer dan 400.000 hits! Het kost vaak behoorlijk wat tijd en moeite om de echte ‘pareltjes’ te vinden en de sectie Onderwijshelpt daarbij. De website biedt zorgvuldig geselecteerde en samengestelde informatie voor alle onderwijsniveaus en belangstellenden. Er wordt aan gewerkt. De website zal langzaam maar zeker groeien!

Nieuwsberichten.

Deze worden vrijwel dagelijks ge-update en verzameld: allerlei interessante  'nieuwsitems' op het gebied van de microbiologie. Daartoe wordt via Google alerts een groot aantal (ongeveer 400) nieuwsbronnen (dagbladen, tijdschriften, online-publicaties enz.) gescreened.

Oude(re) nieuwsberichten kunnen gevonden worden op Twitter, Facebook en LinkedIn.
Op LinkedIn is via keywords apart binnen de sectie onderwijs te zoeken (laatste twee jaar).

De sectie Onderwijs is continue bezig met het aanvullen en verbeteren van de website. Suggesties zijn echter zeer welkom. Ken je een interessante microbiologische website die er nog niet tussen staat of heb je nuttige informatie op je eigen harde schijf die je wilt delen? Laat het ons weten dan voegen we die snel toe zodat anderen er ook van kunnen profiteren.

Zoeken op de hele website (kan nu nog niet, maar wordt aan gewerkt en is binnenkort functioneel)

Zoeken gaat heel eenvoudig via het invullen van 1 of meerdere trefwoorden (of delen daarvan) in de zoekfunctie bovenaan elke pagina. Het zoeken met 'brede' trefwoorden levert de meeste 'hits' op. Zoeken kan ook door eigen specifieke zoektermen met elkaar te combineren (zoals in Google). Het woordje 'en' hoeft daar niet tussen te staan, dat gebeurt automatisch. Op de website wordt dan gezocht naar pagina's waar de zoektermen zoveel mogelijk tegelijk in voorkomen. De meest relevante items staan dan bovenaan.

Let op:

  • Een aantal items is Engelstalig dus denk ook aan Engelse woorden.
  • De zoektermen zijn niet hoofdlettergevoelig!


Trefwoorden die gebruikt (kunnen) worden:

Leer- /instructiemiddelMicro-organismeVakgebied


Video
Animatie
Powerpoint
Presentatie
Game
Studieboek
Cursus
Workshop
Laboratorium
Experiment
Handleiding
Protocol
Toets
QuizParasiet
Bacterie
Virus
Schimmel
Prion
Archae
Protista

Algemene microbiologie
Biotechnologie
Moleculaire biologie
Medisch
Veterinair
Plantaardig
Voeding/Voedsel
Milieu

ml.jpg
thumb_fig-2.jpg