News archive

Premiere Microbe Fighters

Première van het docudrama Microbe Fighters van Heddy Honigmann. De film vertelt over de toenemende antibioticaresistentie. Hoe bestrijd je bacteriën als antibiotica niet meer werken en er een pandemie uitbreekt? Minister Schippers (VWS) woont het programma bij (onder voorbehoud).

ANTIBIOTICARESISTENTIE

Antibiotica raken uitgewerkt omdat ze te vaak zijn gebruikt bij mensen en in de landbouw. Het risico is groot dat zieken niet meer genezen kunnen worden van wat lang 'simpele' kwalen waren. Filmmaker Heddy Honigmann, lid van de Akademie van Kunsten, heeft met wetenschappers Microbe Fighters gemaakt.

Deze avond spreken Heddy Honigmann en deskundigen op het gebied van antibiotica. Waarom zijn er niet meer nieuwe antibiotica ontwikkeld? Hoe kan ervoor gezorgd worden dat er minder antibiotica worden voorgeschreven? Wie moet er in actie komen? Kortom: hoe kan het tij worden gekeerd?

De avond is bedoeld voor een breed publiek.

Met:

Wim van Saarloos, vicepresident Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen
Jurgen Bey, beeldend kunstenaar, bestuurslid Akademie van Kunsten
Heddy Honigmann, documentairemaker
Jos van der Meer, emeritus hoogleraar algemene interne geneeskunde, Radboud UMC
Mihai Netea, hoogleraar experimentele interne geneeskunde, Radboud UMC
Kees Kramers en Jacqueline de Graaf, internisten, Radboud UMC

Aanmelding

U bent van harte welkom bij deze bijeenkomst. Deelname is gratis, maar aanmelding is noodzakelijk. Dat kan via het aanmeldformulier op de website van de Akademie van Kunsten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annelies ten Have, annelies.ten.have@knaw.nl, 020 551 0746.

Comments

Log in to read and post comments