News archive

Microbiome Award 2017

Met zijn ontwerp voor tweede huid-verband met bacteriën heeft Manuel Marzin de Microbiome Award 2017 gewonnen die vandaag in Micropia is uitgereikt. 

Marzin studeert Biomolecular Science aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. Hij bedacht een verband waarmee transplantatie van goede bacteriën plaatsvindt. Hierdoor kan de huidmicrobiota herstellen van mensen met huidaandoeningen als eczeem. Het voorstel moet nog onderzocht worden op uitvoerbaarheid. 

Dit jaar zijn er 36 voorstellen ingediend bij de jury, bestaande uit Ger Rijkers, professor aan het University College Roosevelt, Eric Claassen, professor aan de Vrije Universiteit en Remco Kort, Micropia-hoogleraar verbonden aan de VU. 

Als onderdeel van de collegereeks Microbial Genomics, hebben studenten en geïnteresseerden een voorstel ingediend. Net als vorig jaar waren de voorstellen van hoog niveau en zeer divers. “Manuel Marzin viel op met dit voorstel omdat het origineel, goed uitgewerkt en mogelijk toepasbaar is”, verklaart Kort. De winnaar van de Microbiome Award 2017 ontvangt een geldprijs van € 1.000,- die besteed kan worden aan het realiseren van het voorstel of als bijdrage voor het volgen van een studie in het verlengde van microbiologie.

De Microbiome Award is geïnitieerd om een breed publiek enthousiast te maken voor microbiologie; de wetenschap over micro-organismen, het kleinste en machtigste leven op aarde. Sinds 2016 reikt Micropia jaarlijks de award uit aan degene die het meest originele, innovatieve en toepasbare voorstel schrijft  met behulp van onze huidige kennis van het menselijk microbioom. Vorig jaar won Sara Botschuijver met haar ontwerp van een biotische speen .

Comments

Log in to read and post comments