Voedselveiligheid, Diagnostica en Data-analyse

About this event

Category
Meeting
Date
Mar 30, 2017

Op donderdag 30 maart 2017 organiseert de Stichting Food Micro in Hotel De Biltsche Hoek in De Bilt een Event over Voedselveiligheid, Diagnostica en Data-analyse. Op dit Event presenteren gerenommeerde sprekers de laatste ontwikkelingen op het gebied van diagnostische methoden, testkits, data-analyse en big data in relatie tot voedselveiligheid. 

Aandachtsgebied is de detectie van ongewenste micro-organismen met snelle en nieuwe methoden. Daarnaast wordt inzicht gegeven in ontwikkelingen die plaatsvinden op het gebied van verwerking en analyse van grote hoeveelheden meetdata. Op dit Event krijgt u inzicht wat de impact hiervan is voor voedselveiligheidsissues, wat de sterkte van deze methodiek is en hoe deze in de toekomst zal worden ingezet. 

Daarnaast bestaat dit Event uit een Interactieve Kennismarkt “Meet the Expert waar diverse instellingen en bedrijven op uitnodiging van Food Micro aanwezig zijn en open staan voor uw vragen; een unieke kans om experts uit de praktijk te spreken, inzicht te verwerven en advies te ontvangen. 

Sprekers zijn:

  • Aart van Amerongen (WUR) over trends en ontwikkelingen op het gebied van detectie van micro-organismen en hun toxische metabolieten
  • Marijn Uilenbroek (Sogeti) over de betekenis van big data tools voor voedselveiligheid 
  • Esther van Asselt & Ine van der Fels (RIKILT) over data-analyse t.b.v. importcontrole in de kruidenketen
  • Spreker TNO over nieuwe methoden i.c.m. data-analyse
  • Paul in ’t Veld & Imola Fero (NVVA, Microval) over validatie van kits voor microbiologische analyses
  • Bavo Verhaegen (Dienst Voedselpathogenen Brussel) over digital droplet PCR
  • Sander Slingerland (Bruker) over de applicatie van MALDI-TOF MS in de levensmiddelensector
  • Adriaan Vermunt (Groen Agro Control) over de gevoelige detectie van pathogenen en residuen in planten en plantaardige producten 

Deelname-informatie
Wij zijn in staat om u dit Event tegen een zeer laag tarief van € 125,- aan te bieden (65+-ers, € 75,-). Dit is inclusief het symposiumboek, een uitgebreide lunch, koffie, thee, versnaperingen en een afsluitende borrel.

Meer info? Klik hier

Our sponsors