Themasymposium Microbiële Toxinen in Voeding

About this event

Category
Meeting
Date
Nov 1, 2018
Location
Hotel De Biltsche Hoek, De Bilt

Op donderdag 1 november 2018 organiseert de Stichting Food Micro in Hotel De Biltsche Hoek in De Bilt het themasymposium over microbiële toxinen in voeding. Sprekers van Trouw Nutrition (Paul Bruinenberg), Gent Universiteit (Andrea Rajkovic), NVWA (Martien Spanjer), Groen Agro Control (Prechand Jankie), Westerdijk Institute (Jos Houbraken), RIKILT en SecureFeed zullen de belangrijkste issues over mycotoxinen, bacteriële toxinen en toxinen van algen in relatie tot voedselveiligheid bespreken. Daarbij is speciale aandacht voor de laatste ontwikkelingen en worden met name de praktische aspecten besproken. Zo is er aandacht voor de werkwijze van het RIKILT (sinds maart 2018 EU referentielaboratorium voor mycotoxinen), wordt er ingegaan op de belangrijkste bacteriële toxinen, is er ruim aandacht voor persistente mycotoxinen en werkwijzen om aanwezigheid in de voedselketen te voorkomen en worden methoden besproken om toxinen te detecteren en te elimineren met technologie zoals binders.

Het symposium is bedoeld voor een ieder die betrokken is bij ontwikkeling en productie van levensmiddelen of ingrediënten zoals QA managers, productiemedewerkers, productontwikkelaars, microbiologen, wetenschappers/laboranten van microbiologische laboratoria, functionarissen kwaliteitszorg en risicomanagers alsmede voor managers, beleidsmedewerkers, toezichthouders en docenten die zich richten op microbiologische veiligheid in de productieomgeving.

Deelname-informatie
De inschrijfkosten bedragen € 325,-  p.p. inclusief lunch, koffie/thee, versnaperingen, hapjes, borrel en het symposiumboek. Bij aanmelding voor 1 augustus 2018 geldt een vroegboekkorting van € 50,- p.p..  Wij zien u graag op 1 november. Onze vorige symposia waren snel volgeboekt, dus wees er op tijd bij om teleurstelling te voorkomen! 

Programma 
Het programma is in voorbereiding, de laatste stand van zaken is op onze website te volgen.

Our sponsors