De anatomische les/Masterclass Bonnie Bassler

About this event

Category
Other
From
Nov 16, 2017
Until
Nov 17, 2017
Location
Amsterdam

Op donderdag 16 november organiseren het AMC en VUmc opnieuw de gezamenlijke, medische publiekslezing ‘De Anatomische Les’.  De Anatomische Les zal voor de vierentwintigste keer worden uitgesproken, dit keer door de Amerikaanse moleculair bioloog Bonnie Bassler, Squibb Professor in Molecular Biology verbonden aan Princeton University. Zij is pionier op het gebied van quorum sensing, het mechanisme waarmee bacteriën onderling communiceren.  

Graag vragen wij uw aandacht voor een Masterclass met Bonnie L. Bassler, op vrijdag 17 november.

De Masterclass is bedoeld voor excellente jonge onderzoekers die research doen naar signaaltransductie in en informatieverwerking door micro-organismen, zowel op cellulair als op populatieniveau. Ook onderzoekers van bacteriële virulentie, biofilm-vorming en antimicrobiële therapieën en onderzoekers  uit andere disciplines dan microbiologie, zoals de biochemie, structurele biologie, chemie, bioinformatica en biotechnologie, zijn welkom. 

Enkele deelnemers zullen de gelegenheid krijgen om op de Masterclass eigen onderzoek (in het Engels) te presenteren, waarbij de overige deelnemers kunnen deelnemen aan de discussie.

Kandidaat-deelnemers voor deze Masterclass worden binnen heel Nederland gezocht. Onder jonge onderzoekers worden verstaan promovendi in de eindfase en onderzoekers tot 4 jaar na hun promotie.

Wij nodigen u graag uit om kandidaten uit uw afdeling c.q. instelling te informeren over deze Masterclass van Bonnie L. Bassler. Zij kunnen zich aanmelden, vóór vrijdag 15 september, via de volgende website:https://amc.congrezzo.nl/al2017-masterclass/

Het aantal plaatsen is beperkt. Een speciaal daartoe ingestelde commissie van het AMC en VUmc zal de deelnemers selecteren.

 

Our sponsors